sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Savusiika-caesarsalaatti


Suomalaista järvikalaa tulisi syödä paljon enemmän, joten kokeilin tehdä perinteisen kana-caesarsalaatin vaihteeksi savusiiasta. Kanan voit korvata toki myös esimerkiksi lämminsavulohella tai katkaravuilla. Savusiika toimii todella hyvin maukkaan caesarkastikkeen kera. Ohjeeni on lisäksi huomattavasti kevyempi versio perinteisestä majoneesipohjaisesta caesarsalaatista.

2 REILUN KOKOISTA ANNOSTA:

200g rapeaa salaattia (esim romainesalaatti) 
2 palaa täysjyväpaahtoleipää
½ dl hyvää oliiviöljyä
pala parmesaanijuustoa
300g savusiikaa

KASTIKE

150g kevyt ranskankermaa (rasvaa alle 20%)
2 tl kalakastiketta (esim Pirkka)
½ luomusitruunan mehu 
1 valkosipulin kynsi
ripaus mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

1. Pese salaatti jos käytät ulkomaista salaattia ja kuivaa salaattilinkoa apuna käyttäen. Salaatinlehtien tulee olla kuivia. Puolita tarvittaessa isommat salaatinlehdet. Salaatti on tarkoitus jättää melko isoiksi paloiksi. 

2. Pilko paahtoleivät noin 1 cm kokoisiksi paloiksi (sakset ovat tässä yllättävän kätevä apuväline). Kuumenna puolet oliiviöljystä paistinpannulla ja lisää leipäkuutiot kuumalle pannulle. Lisää loput oliiviöljystä leipäpalojen päälle ja paahda pannulla kunnes leipäpalat muuttuvat rapeiksi krutongeiksi. Lisää lopuksi ripaus suolaa.

3. Tee kastike. Hienonna valkosipulin kynsi ranskankerman joukkoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja sekoita. Sekoita kastike kuivien salaatinlehtien joukkoon.

4. Annostele salaatti lautasille. Lisää päälle krutonkeja ja ruoditut kalapalat. Raasta päälle parmesaanilastuja.



2 kommenttia:

  1. Toimiskohan savustettu kuha tässä?

    VastaaPoista
  2. Varmasti toimii- kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...