sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Purkkisalaatti


Purkkisalaatti on mielestäni ehkä yksi kaikkien aikojen nerokkaimmista keksinnöistä. Yleinen ongelma on, että edellisenä iltana tehty lounassalaatti vettyy helposti. Ratkaisuna ongelmaan on kehitetty purkkisalaatti. Ainekset pinotaan purkkiin päällekkäin niin, että kastikkeena toimiva öljy on alimmaisena ja muut salaatin ainekset säilyvät sen päällä tuoreina ja rapeina. Kun salaatti halutaan nauttia seuraavana päivänä se vain kumotaan purkista lautaselle ja kaikki ainekset tipahtavat lautaselle niin kuin ne oli tarkoitettukin kastike päällimmäisenä. Salaatin voi toki nauttia suoraan purkistakin. Tällöin purkkia kannattaa heilutella ylösalaisin, jotta öljy sekoittuu muihin ainesosiin. Vain mielikuvitus on rajana mitä aineksia omaan purkkisalattiisi kokoat. Tämä resepti kuuluu ehdottomasti kategoriaan: ''I wish I had invented this''.

Kuvan salaatti syntyi näin:


1 rasia=100g fetakuutioita öljyssä (Arla Apetina Snack Pack Green Olives & Garlic)
loraus oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
noin 5 cm pala purjoa
kourallinen kirsikkatomaatteja
½ cantaloupemeloni
salaattisekoitusta (nykyisin kaupoissa lukuisia eri vaihtoehtoja mm. Lempi ja Mimis)
noin 1 rkl salaattisiemensekoitusta

Tarvitset noin 1 litran vetoisen kannellisen lasipurkin. Voit tehdä halutessasi salaatin myös hieman pienempään purkkiin. Litran purkkiin mahtuu todella reilun kokoinen annos. Sekoita fetakuutioiden joukkoon hieman lisää oliiviöljyä ja kaada purkin pohjalle. Lisää halutessasi purkkiin tässä vaiheessa mustapippuria myllystä. Viipaloi purjo ja kaada purkkiin fetajuuston päälle. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää purkkiin. Poista melonista kuori ja siemenet. Kuutioi meloni ja lisää purkkiin. Lisää lopuksi purkki täyteen valitsemaasi salaattisekoitusta ja kaada pinnalle halutessasi siemeniä. Salaatti säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa lautaselle ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...