lauantai 4. lokakuuta 2014

Juustoinen rouskukastike


Syksyn rouskusato on ollut erinomainen. Tässä yksi lempiohjeistani mitä sieniresepteihin tulee. Täyteläisen juustoinen sienikastike, jonka suosittelen tarjoamaan yksinkertaisesti keitettyjen perunoiden kera.

4 annosta

reilu ½ litraa ryöpättyjä haaparouskuja
1 keskikokoinen sipuli
noin 5 dl kevytmaitoa
noin 3 rkl vehnäjauhoja
nokare voita
suolaa
mustapippuria
reilu ½ pakettia Valio Koskenlaskija voimakas-sulatejuustoa
kourallinen lehtipersiljaa

Hienonna sipuli ja lehtipersilja. Hienonna sienet pieneksi silpuksi (käytä saksia tai vanhanaikaista sienisilppuria). Sulata voi paistinpannulla ja lisää sipulit. Kuullota hetki ja lisää tämän jälkeen pannulle sienet. Paista sieniä pannulla noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää sienten joukkoon paistamisen aikana suolaa ja mustapippuria. Nosta pannu pois kuumalta liedeltä ja sekoita sienten joukkoon vehnäjauhoja niin, että kaikki sienet peittyvät kevyesti jauhoihin. Lisää maitoa pannulle niin, että sienet peittyvät ja siirrä pannu takaisin kuumalle liedelle. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kastike alkaa hieman paksuuntua. Lisää tämän jälkeen sulatejuusto ja lehtipersilja. Kuumenna kunnes juusto on kokonaan sulanut ja kastike on koostumukseltaan paksua ja tasaista. Lisää vielä tarvittaessa makusi mukaan suolaa ja mustapippuria. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...