tiistai 2. syyskuuta 2014

Vasikanposkella täytetyt kesäkurpitsat


Vasikanposkella täytetyt kesäkurpitsat mainittiin eräässä ranskalaisessa ruokadokumenttisarjassa ja päätin itse kokeilla ideaa. Aikaahan tämä vaatii mutta toisaalta liha hautuu uunissa itsestään mureaksi eli ruoka on sinänsä melko vaivaton valmistaa. Lopputuloksena syntyi todella maukasta ja suussa sulavaa lihaa. Meillä tuskin enää nähdään jauhelihalla täytettyjä kesäkurpitsoita tämän kokeilun jälkeen. 

2:lle

600g vasikanposkea
2 dl punaviiniä
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 porkkana
1 oksa rosmariinia (tai nippu tuoretta timjamia)
½ dl vettä
nokare voita
suolaa
mustapippuria
2 laakerinlehteä

2 pientä kesäkurpitsaa yht. 500g
50g emmentaljuustoa raasteena
kourallinen miniluumutomaatteja

1. Poista vasikanposkista kalvorakenteet. Pilko sipulit ja porkkana. Sulata voinokare pienessä uunipadassa ja  kuullota kasviksia hetki. Nosta ne hetkeksi syrjään ja ruskista lihapala molemmilta puolilta kevyesti. Lisää suolaa ja mustapippuria. Lisää pataan kasvikset, rosmariininoksa ja laakerinlehdet. Lisää viini ja tilkka vettä. Anna kiehahtaa. Laita kansi päälle ja siirrä 150 asteiseen uuniin. Hauduta kannen alla 3 tuntia. 

2. Ota pata pois uunista ja anna jäähtyä hetki ilman kantta. Nosta lihapala lautaselle ja murenna liha irtonaisiksi paloiksi esim haarukalla. Poista padasta rosmariininoksa ja laakerinlehdet. Lisää liha jäljellä oleviin kasviksiin ja liemeen ja sekoita. Lisää tarvittaessa suolaa.

3. Puolita kesäkurpitsat ja kaiverra sisus pois lusikalla. Ripottele kurpitsojen päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Täytä kurpitsat lihalla ja pilko päälle muutama pala miniluumutomaatteja. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tarjoa vaalean maalaisleivän kera. 

VIINISUOSITUS: Rustiikkinen syrah-rypäleestä valmistettu ranskalainen punaviini Chapoutier Les Meysonniers 2012 22,50€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...