sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Lehtikaalibruschetta


Onnistuin itse kasvattamaan ensimmäistä kertaa lehtikaalia. Sadosta tulikin erittäin runsas ja tässä yksi tämän hetken suosikkiohjeistani. Sopii hyvin vaikka sunnuntaibrunssille.

4 annosta

4 isoa viipaletta vaaleaa maalaisleipää
1 pussi (=200g) lehtikaalia
1 pieni punajuuri
2 pkt (=yht 250g) bufalamozzarellaa
kourallinen pinjansiemeniä
2 rkl tummaa siirappia
½ tl muskottipähkinää
2 rkl sherryviinietikkaa
mustapippuria
suolaa
hyvää oliiviöljyä

1. Lämmitä uunin grillivastus 250 asteeseen. 
2. Pese ja kuori punajuuri. Hienonna se mahdollisimman ohuiksi siivuiksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla. Lisää punajuuriviipaleiden joukkoon sherryviinietikkaa (voit korvata sen tavallisella punaviinietikalla) sekä suolaa ja mustapippuria. Jätä hetkeksi maustumaan. 
3. Paahda pinjansiemeniin kevyen ruskea väri kuumalla ja kuivalla pannulla. 
4. Revi lehtikaali pieneksi ja poista samalla kova ruoti. Kuumenna korkeareunaisessa paistinpannussa (myös wok-pannu sopii tähän hyvin) oliiviöljyä ja siirrä lehtikaalit pannuun. Lisää muskottipähkinää, siirappia, suolaa ja mustapippuria. Sekoita pannulla keskilämmöllä yhteensä noin 10 minuutin ajan, kunnes kaali on pehmentynyt mutta säilyttää vielä vihreän värinsä. 
5. Viipaloi leipä. Asettele uunipellille ja pirskota päälle reilusti oliiviöljyä. Lisää suolaa ja mustapippuria. Paahda uunin ylätasolla grillivastuksen alla noin 2-3 minuuttia (uunista riippuen) kunnes leivät ovat hieman rapeita. 
6. Asettele lehtikaali leipien päälle. Revi päälle mozzarellaa ja koristele punajuurilla. Lisää päälle pinjansiemenet ja pirskota hieman oliiviöljyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...