torstai 21. elokuuta 2014

Porkkanakakku


Laitoin perinteisen porkkanakakun kakkuvuokaan ja lopputuloksena syntyi täydellisen mehevyyden omaava mausteinen porkkanakakku! Hasselpähkinärouhe antaa kakulle mukavaa suutuntumaa. Kakkua tehdessä ei tarvitse stressata lopputuloksesta. Mikäli osa kakusta ei suostu irtoamaan kakkuvuoasta, voit pelastaa tilanteen tuorejuustokuorrutuksella. Mikäli kuorrutuksesi ei näytä kovin kauniilta, voit pelastaa tilanteen vielä mantelirouheella. 

NOIN 14 ANNOSTA
3 dl tummaa muscovadosokeria
3 munaa
2 dl auringonkukkaöljyä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1½ tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
½ tl suolaa
200g porkkanoita raastettuna
80g (=1 pussi) hasselpähkinärouhetta

KAKKUVUOAN VOITELUUN
mannaryynejä
nokare voita

KORISTELUUN
200g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
50g voita tai margariinia
2 dl tomusokeria
mantelirouhetta

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Raasta porkkanat.  Vatkaa munat ja muscovadosokeri vaahdoksi. Lisää öljy kahdessa erässä vaahtoon samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin sooda ja mausteet. Lisää taikinaan jauhot, porkkanaraaste ja hasselpähkinärouhe. Sekoita tasaiseksi.

2. Voitele kakkuvuoka huolellisesti rasvalla ja ripottele tämän jälkeen ohut kerros mannaryynejä vuoan reunoille. Kopauta tarvittaessa ylimääräiset ryynit vuoasta pois. 

3. Kaada taikina varovasti kakkuvuokaan ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 40 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu liikaa, laita paistamisen puolivälissä kakun päälle pala foliota. Kokeile lopuksi kypsyys esim hammastikkua apuna käyttäen. Kypsä kakku tuntuu päältä kokeillen kimmoisalta. 

4. Anna kakun jäähtyä hyvin, tarvittaessa yön yli. Tee kuorrute. Sulata voi kattilassa. Vatkaa tuorejuusto, voisula ja siivilöity tomusokeri tasaiseksi tahnaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja koristele lopuksi mantelirouheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...