maanantai 11. elokuuta 2014

Persiljapasta


Kokeilin tehdä pestoa basilikan sijaan itsekasvattamastani lehtipersiljasta. Yllätyin miten hyvin lehtipersilja toimi pastan kanssa. Avomaalla kasvatetussa lehtipersiljassa on toki hieman vahvempi maku kuin kaupan lehtipersiljassa, mutta uskoisin siitä tulevan yhtä hyvää. Pestoon kannattaa käyttää laadukasta ja pitkään kypsytettyä Parmigiano Reggiano-juustoa.

2-3:lle

3 nippua lehtipersiljaa
noin 100g parmesaanijuustoa 
noin 80g pinjansiemeniä
4 valkosipulinkynttä
1 tl Maldon suolahiutaleita tai sormisuolaa
mustapippuria
1½ dl oliiviöljyä
2-3 rkl sitruunanmakuista oliiviöljyä

LISÄKSI
250g pastaa 
noin 4 rkl siemensekoitusta

1. Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla ja siirrä lautaselle jäähtymään. Paahda tämän jälkeen vielä siemenet ja siirrä ne omalle lautaselle odottamaan.

2. Kuori valkosipulit. Nypi lehtipersiljasta lehdet. Raasta parmesaani. Laita kaikki peston ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi. 

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. 

4. Ota pastan keitinvettä talteen noin ½ dl. Kaada pesto ja keitinvettä kattilaan pastan sekaan ja sekoita nopeasti. Nosta lautasille ja koristele paahdetuilla siemenillä. 

VIINISUOSITUS: Italian Sisiliasta kotoisin oleva punaviini Planeta Etna Rosso 2013 13,90€.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...