maanantai 25. elokuuta 2014

Kantarellipasta


Tästä se alkaa nimittäin sienikausi! Syksyn ensimmäiset kantarellit löytyivät mökkisaaresta ja ne saatettiin pannulle kermaisen pastan kera. Ai että oli muuten hyvää!

2:lle nälkäiselle sienestäjälle

250g tuorepastaa
1 litra kantarelleja puhdistettuna
200g kesäkurpitsaa
2 dl kermaa
iso nokare voita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
kourallinen lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria

PÄÄLLE
parmesaania raastettuna

Kuutioi kesäkurpitsa. Hienonna sipulit. Pilko myös kantarellit tarvittaessa. Lämmitä paistinpannulla nokare voita ja paista kesäkurpitsan paloja noin 5 minuuttia. Lisää paistamisen aikana suolaa ja pippuria. Lisää pannulle kantarellit ja sipulit ja paista jälleen noin 5 minuuttia. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota ennen pastan valuttamista noin 1/4 dl keitinvettä talteen. 
Lisää pannulle kerma ja hauduta kasaan vielä noin 5 minuuttia. Lisää reilusti suolaa sekä kourallinen lehtipersiljaa ja yhdistä pastan kanssa. Lisää joukkoon tässä vaiheessa loraus pastan keitinvettä niin saat aikaiseksi täyteläisen koostumuksen. Raasta päälle parmesaania ja nauti heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...