torstai 24. heinäkuuta 2014

Mansikkapavlova


Jälleen yksi helppo ja herkullinen kesäresepti. Marenkipohjan päällä on sherryllä maustettua mascarponekermavaahtoa ja reilusti mansikoita. Päällä koristeena tuoretta minttua. Mascarponella höystetty kermavaahto on erittäin kestävää ja helteisenä päivänä kakku pysyy kauniina kahvipöydässä.

noin 6-8:lle

MARENKI
3 munanvalkuaista
150g = 1,8 dl sokeria

KORISTELUUN
1 prk Flora Vispi 20% = 2,5 dl
1 prk mascarponejuustoa =250g
noin ½ dl mantelilastuja
1 rkl kylmää sherryä
vaniljaa myllystä (tai vaniljasokeria)
noin ½ dl sokeria
noin 1 litra mansikoita
tuoretta minttua (myös sitruunamelissa sopii)

1. Tee marenki. Varmista, että kaikki työvälineesi ovat puhtaita ja kuivia. Erottele munista valkuaiset ja vatkaa ne sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa yhteensä noin 5-10 minuuttia. Valmiin marengin tulee olla paksua, tasaista ja kiiltävää. Piirrä leivinpaperille halkaisijaltaan noin 25 cm kokoinen ympyrä esim lautasta apuna käyttäen. Levitä marenki ympyrän muotoon leivinpaperille. Pinta saa jäädä hyvin epätasaiseksi. Paista 150 asteisessa uunissa keskitasolla 1 tunti. Anna jäähtyä. 

2. Vatkaa Flora vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarponejuusto, sherry, ripaus vaniljaa ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Asettele seos tämän jälkeen jäähtyneen marengin päälle (pinta saa jäädä epätasaiseksi). 

3.  Paahda mantelilastuihin hennon ruskea väri kuumalla ja kuivalla paistinpannulla. Ripottele jäähtyneet mantelilastut kerman päälle ja kakun reunoille.

4. Poista mansikoista kannat ja puolita ne. Kaada mansikat kermaseoksen päälle ja koristele koko komeus muutamalla mintun lehdellä. Halutessasi lisää mansikoiden päälle vielä ripaus vaniljaa myllystä.

JUOMASUOSITUS: makea italialainen punainen kuohuviini Araldica Brachetto d'Acqui 11,98€.


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...