sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Lohipyttis


Tämä ruoka syntyi puoliksi vahingossa eilispäivänä keitetyistä uusista perunoista. Lohipyttiksen kanssa tarjoiltiin piparjuurella maustettua ranskankermaa ja tilliöljyä. 

3-4:lle

noin 1 kg  uusia perunoita keitettynä
500g lohifilee
2 sipulia varsineen
150g ranskankermaa
noin 1 tl piparjuuritahnaa (esim Felix) tai tuoretta piparjuurta raastettuna
1 nippu tilliä
noin 1/4 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
juoksevaa margariinia tai nokare voita paistamiseen

1. Keitä perunat hyvissä ajoin etukäteen tai käytä edeltävänä päivänä keitettyjä perunoita. Paloittele perunat pienemmiksi suupaloiksi. Kuutioi lohi. Hienonna sipulit varsineen. 

2. Sekoita piparjuurta ranskankerman joukkoon ja siirrä hetkeksi jääkaappiin odottamaan.

3. Tee tilliöljy. Sekoita tilli, oliiviöljy ja ripaus suolaa morttelissa hieman juoksevaksi tahnaksi.  

4. Kuumenna paistinpannulla rasva ja paista perunoita noin 10 minuuttia. Lisää paistamisen loppuvaiheessa joukkoon sipulia. Jätä hieman sipulia koristelua varten. Siirrä perunat hetkeksi syrjään ja paista lohipaloja noin 5 minuuttia. Lisää perunat varovasti lohen joukkoon pannulle, jotta lohipalat säilyvät ehjinä. Lisää päälle piparjuurella maustettua ranskankermaa ja tilliöljyä sekä sipulia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...