perjantai 23. toukokuuta 2014

Tomaatti-chorizosalaatti ja grillattua parsaa


Sherryviinietikassa marinoidut kypsät tomaatit saavat seuraksi espanjalaista chorizomakkaraa sekä grillattua parsaa. Lisäksi voit tarjota esimerkiksi hyvää feta- tai vuohenjuustoa sekä tietenkin kylmää roseeviiniä. 

3-4:lle

noin 800g kypsiä tomaatteja
1 ruukku basilikaa
1 ruukku lehtipersiljaa
1-2 kevätsipulia
1 paketti (=noin 200-300g) chorizomakkaraa
1 nippu (=500g) vihreää parsaa
2 valkosipulin kynttä
½ (luomu-) sitruunan mehu
noin 4 rkl sherryviinietikkaa
noin 4 rkl hyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Pilko tomaatit ja hienonna kevätsipulit. Lisää joukkoon revityt basilikanlehdet ja lehtipersilja. Lisää sherryviinietikka, oliiviöljyä, mustapippuria myllystä ja ripaus suolaa. Sekoita ja anna marinoitua hetki. 
Kuori chorizomakkara tarvittaessa ja pilko osiin (voit myös ensin paistaa makkarat ja pilkkoa ne lopuksi, etenkin jos käytät raakamakkaraa). Huuhtele parsat huolellisesti ja napsauta kova puumainen varsi pois. Hienonna valkosipulin kynnet. 
Grillaa parsat (noin 5 minuuttia) ja makkarat grillissä erikseen tai kahdella paistinpannulla. Lisää parsojen päälle lopuksi puolikkaan sitruunan mehu ja reilusti oliiviöljyä. Lisää chorizomakkaroiden joukkoon paistamisen lopussa valkosipulit. Asettele makkarat ja parsat tomaattisalaatin päälle ja tarjoa lisäksi pala vuohenjuustoa. 

Viinisuosituksena chileläinen Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé 2013 9,98€ (tarjoa erittäin kylmänä).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...