maanantai 19. toukokuuta 2014

Pasta Primavera


Pasta Primavera eli kevätpasta on mielestäni kasvisruokien parhaimmistoa. Pastaan tulisi nimenkin mukaisesti käyttää niitä kasviksia, jotka ovat mahdollisimman tuoreita ja parhaiten saatavilla. Herneet ja pavut voi toki ostaa pakasteenakin. Yrttejä voit myös käyttää oman makusi mukaan.

3-4:lle

300g tuoretta nauhapastaa (esim tagliatelle tai fettucine)
1 luomusitruuna
1 nippu (=500g) vihreää parsaa
noin 100g herneitä (tuore tai pakaste)
noin 100g vihreitä papuja (tuore tai pakaste)
1 ruukku basilikaa (tai muita yrttejä esim. lehtipersiljaa, timjamia, rakuunaa)
noin 1,5 dl parmesaania raastettuna
1 dl ruokakermaa
2 munan keltuaista
2 valkosipulin kynttä
mustapippuria myllystä
suolaa
oliiviöljyä

Kiehauta vesi kahdessa eri kattilassa, lisää molempiin kattiloihin ripaus suolaa. Huuhtele parsat ja katko niistä puumaiset varret napsauttamalla. Pilko parsat noin 2 cm pituisiksi paloiksi. Hienonna valkosipuli. Nypi basilikasta lehdet ja säästä muutama lehti koristeluun.
Erottele isoon kulhoon 2 munan keltuaista. Riko keltuaisten rakenne kevyesti haarukalla ja sekoita joukkoon kerma. Lisää mustapippuria ja suolaa sekä reilu 1 dl parmesaaniraastetta. Lisää myös yhden luomusitruunan raastettu kuori. Sekoita kevyesti.
Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka oliiviöljyä sekä valkosipulinkynnet. Kuullota hetki. Keitä parsoja, herneitä ja papuja noin 2 minuuttia. Valuta ja siirrä vielä hetkeksi paistinpannulle valkosipulin kera. Lisää kasvisten joukkoon vielä hieman suolaa ja mustapippuria. Kasvisten on tarkoitus jäädä hieman rapeiksi. 
Ota pastan keitinvettä talteen noin ½ dl ennen valuttamista. Lisää valutettu pasta ja tilkka keitinvettä kermaseoksen joukkoon ja sekoita. Lisää tämän jälkeen basilikanlehdet ja kasvikset ja sekoita keskenään. Ripottele pastan päälle parmesaaniraastetta ja koristele muutamalla basilikan lehdellä. Tarjoa heti.

Viinisuositus: Italialainen kuivatuista garganega-rypäleistä tehty valkoviini Sartori Marani Appassimento 2012 11,99€.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...