maanantai 5. toukokuuta 2014

Parsa-vuohenjuustofrittata


Frittata on italialainen uunissa paistettu munakkaan tapainen ruoka. Uunissa paistettu parsamunakas vuohenjuustolla höystettynä tehtiin tällä kertaa Le Pain Quotidien-keittokirjan ohjeella.

pääruoaksi 2:lle

5 munaa
noin 5 rkl ruokakermaa
1 valkosipulinkynsi
noin 1 rkl tuoretta timjamia
noin 1 rkl tuoretta rakuunaa
½ nippua= noin 250g vihreää parsaa
5 isoa kirsikkatomaattia
100g vuohenjuustoa
mustapippuria
suolaa 
oliiviöljyä

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Huuhtele parsat ja tomaatit. Poista parsoista kova puumainen kanta napsauttamalla. Puolita parsat pituussuunnassa ja puolita myös tomaatit. Hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna yrtit. Pilko vuohenjuusto ohuiksi siivuiksi. 
Kuumenna uunin kestävä paistinpannu tai kasari ja lisää oliiviöljyä. Lisää pannulle parsat, timjami ja valkosipuli ja paista noin 3-4 minuuttia. 
Riko munat kulhoon. Lisää kerma, mustapippuri ja suola. Sekoita. Lisää rakuuna ja tomaatit. 
Lisää munaseos pannulle parsojen päälle. Lisää vuohenjuusto ja pinnalle hieman timjamia. Paista uunin alatasolla noin 8 minuuttia. Tarjoa heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...