sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Pannukakut sunnuntaiaamuna


Nämä eivät ole blinejä, vaikkakin vähän blineiltä näyttävät, vaan pulleita ja nopeatekoisia amerikkalaisia pannukakkuja. Taikinaan on lisätty leivinjauhetta, joka kohottaa ne pulleiksi. Skandinaaviseen tyyliin lettujen kera tarjolla Philadelphia tuorejuustoa, kylmäsavulohta, punasipulia ja tilliä. Olen tehnyt pannukakkuja jo pitkään Ohukainen &Paksukainen-lettukirjan ohjeella. 

1 kananmuna
2½ dl maitoa
2 1/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
noin 2 rkl juoksevaa Oivariinia (tai muuta juoksevaa margariinia)

LISÄKSI
Philadelphia tuorejuustoa
kylmäsavulohta
punasipulia
tilliä

Riko kananmunan rakenne kulhossa rikki ja lisää maito. Sekoita toisessa kulhossa leivinjauhe, vehnäjauhot, suola ja sokeri. Sekoita keskenään ja lisää lopuksi margariini. Anna tekeytyä noin puoli tuntia jääkaapissa. Kuumenna pannu ja lisää hieman margariinia. Käännä pannukakut viimeistään kun niiden pinnalle alkaa muodostua kuplia. Näin rakenne jää ilmavammaksi. Taikinasta saat noin 14 kpl pieniä pannukakkuja. Halutessasi voit ripotella pannukakkuihin niiden paistuessa mustikoita ja tarjota lisäksi vaahterasiirappia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...