tiistai 10. joulukuuta 2013

Kanelinen karitsapata


Kanelinen karitsapata ravintola Murun ohjeella on jotain aivan käsittämättömän hyvää! Ihanan mausteinen pata on mainio ruoka lämmittämään kylmiä syys- tai talvi-iltoja. Padan tuoksu tuo mieleen joulun ja se sopiikin mielestäni vaikka joulupöytään perinteisen karjalanpaistin tilalle. Suosittelen kokeilemaan padan lisukkeena mausteista basmatiriisiä. Resepti löytyy Muru-keittokirjasta. 

1 kg karitsanpaistia (luulla tai ilman)
1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 palsternakka
noin 3-4 varsisellerin vartta
2 kanelitankoa
2 rkl katajanmarjoja
2 rkl maustepippureita
mustapippuria myllystä
2 laakerinlehteä
nippu tuoretta timjamia
voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl tomaattipyreetä
4 dl punaviiniä
5 dl lihalientä
suolaa

Leikkaa karitsanliha isoiksi kuutioiksi. Pilko sipuli ja muut juurekset reilun kokoisiksi kuutioiksi.  Sido halutessasi mausteet ja timjami pieneen harsoliinaan tai maustepussiin. Vaihtoehtoisesti voit lisätä mausteet suoraan pataan ja sitoa timjamin paistinarulla nipuksi. Poista maustepippurit ja timjaminippu kun otat padan uunista. Jos käytät luullista lihaa, muista poistaa myös luut ennen ruoan tarjoamista.

Kuumenna voi padassa ja ruskista lihapaloihin kauniin ruskea väri (lisää mustapippuria myllystä paistamisen aikana). Lisää lihojen joukkoon vihannekset ja kypsennä vielä hetki. Lisää vehnäjauhot ja tomaattipyree. Kypsennä muutama minuutti,  lisää pataan lihaliemi sekä punaviini ja kiehauta.
Hauduta 175 asteisessa uunissa noin kaksi tuntia. Itse haudutan pataa ensimmäisen tunnin ilman kantta ja lisään kannen padan päälle paistamisen puolivälissä. Mausta pata lopuksi suolalla. Tarjoa keitetyn basmatiriisin tai perunamuusin kera. 

VIINISUOSITUS: Kevyen viikunainen ja mausteinen Ugo Lequio Barbaresco Gallina 2010 21,90€ Italia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...