keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Insalata caprese

Kyseisen rustiikkisen version klassisesta italialaisesta tomaattimozzarellasalaatista olen löytänyt Jamie´s Italy kirjasta. Tässä salaatissa kannattaa satsata laadukkaisiin ja kypsiin tomaatteihin.





2 annosta:

2x Mozzarella di Bufala Campana á 125g
2 kourallista kypsiä (eri kokoisia ja muotoisia) tomaatteja
1 banaanisalottisipuli (tai kevätsipulia)
laadukasta ekstraneitsytoliiviöljyä
yrttiviinietikkaa (esim Pentik)

kastike:

kourallinen basilikan lehtiä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
laadukasta ekstraneitsytoliiviöljyä

Tee ensin kastike. Ota muutamia siroja pieniä basilikan lehtiä talteen myöhempää koristelua varten. Sekoita basilika, oliiviöljy, suola ja mustapippuri juoksevaksi tahnaksi morttelissa. Revi varovasti mozzarella paloiksi lautasille. Pilko tomaatit eri kokoisiksi ja muotoisiksi paloiksi. Siivuta sipuli viipaleiksi. Laita tomaattipalat ja ohuet sipulisiivut sekoituskulhoon. Lisää kulhoon oliiviöljyä, yrtti viinietikkaa, suolaa ja mustapippuria. Sekoita. Asettele tomaatit ja sipulit mozzarellan päälle lautasille. Ripottele päälle basilikakastike. Ripottele päälle pieniä basilikan lehtiä koristeeksi ja halutessasi vielä hieman oliiviöljyä. Tarjoa hyvän vaalean leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...