sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Pissaladiére



Pissaladiére on eteläranskalainen versio pizzasta. Piiraan pohja onkin sama kuin pizzataikinassa, tosin astetta paksumpi. Suomennettuna sipuli-sardellipiiras. Idea piiraaseen on peräisin Hans Välimäen Lusikka Soppaan!- keittokirjasta.

POHJA: 
20g tuorehiivaa
2 tl suolaa
3 1/2 dl vettä
noin 7 dl vehnäjauhoja
noin 1/4 dl oliiviöljyä

TÄYTE:
3 isoa keltasipulia
1 kookas punainen paprika
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia
oliiviöljyä

LISÄKSI KORISTELUUN:
1 prk á 95g sardellifileitä ekstra-neitsytoliiviöljyssä (esim Casa Rinaldi)
mustia kalamataoliiveja
1-2 valkosipulinkynttä (makusi mukaan)

Tee ensin pohja. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa käsin vähintään 10 minuuttia kunnon sitkon muodostumiseksi. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia. 

Viipaloi sipulit ja paprika. Hauduta kuivalla pannulla pehmeiksi ja mausta. Lisää lopuksi hyvää oliiviöljyä.

Kauli taikina kahdeksi ohueksi ovaalinmuotoiseksi levyksi. Lisää täyte, sardellifileet, pieneksi silputtu valkosipuli ja oliivit. Jätä reunoille noin 1 sentti tilaa ja voitele reunat sardellipurkin öljyllä. Ripottele päälle tuoretta timjamia. 
Paista 225-250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes taikina saa kullankeltaisen värin ja on kypsää.
Pirskottele päälle vielä hyvää oliiviöljyä ja tuoretta timjamia ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi kurpitsakeiton kera. Etelä-Ranskassa pissaladiére tarjoillaan usein aperitiivin kera. 

VINKKI: laita pizzataikina liinalla peitetyssä kulhossa mikroon ja käytä mikro päällä muutaman sekunnin ajan. Näin taikina kohoaa hienosti mikron lämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...